Uw full-service partner voor digitale maatvoering

Maatvoeringstool iCON iCT30

Hoogwaardige robotic total station voor maatvoeren in de bouw

De toenemende complexiteit in bouwprojecten en de sterke trend naar digitalisering en Building Information Modelling (BIM) in de bouwsector maken digitale uitzetmethoden en processen van cruciaal belang. Leica Geosystems heeft de gebruiksvriendelijke maatvoeringstool Leica iCON iCT30 ontwikkeld om digitale en geautomatiseerde maatvoeringstechnologie naar de bouwplaats te brengen en hiermee de stap van conventionele analoge meetmethoden naar moderne digitale maatvoeringstechnieken gemakkelijker gemaakt.

De maatvoeringstool iCON iCT30 in combinatie met de Leica iCON build software is een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing om de productiviteit te vergroten door de arbeidstijd en fouten te minimaliseren en tegelijkertijd de nauwkeurigheid en snelheid te verhogen.

 

De iCON iCT30 biedt gebruikers de volgende mogelijkheden:

 • Van conventionele analoge maatvoeringsmethoden gemakkelijk overgaan op moderne digitale maatvoering
 • De productiviteit vergroten doordat de iCON iCT30 door één persoon kan worden bediend
 • Lijnen uitzetten voor diverse toepassingen met betrekking tot funderingen, ruwbouw en gebouwenexterieurs
 • Installaties uitzetten voor interieurdroogbouw en isolatie
 • MEP-maatvoering van ophanglocaties voor HVAC en leidingen, inzetstukken en gleuven voor plaatwerk
 • Volledig geautomatiseerde ontwerproutines voor het uitzetten van punten op de vloer of het plafond, en van lijnen waar leidingen door de muur lopen
 • Effectieve as-built-controles en controlemetingen uitvoeren in de bouw

Met een meetbereik tot 80 m en een hoeknauwkeurigheid van 9" voldoet de iCT30 aan de meeste vereisten voor maatvoeringstoepassingen. Vergeet storende factoren zoals reflecties, interrupties in het zichtveld of blokkades die het maatvoeringsproces vertragen. De iCT30 is specifiek zo ontwikkeld dat deze robuust genoeg is voor moeilijke omstandigheden op locatie.

De iCON iCT30 heeft als kenmerken:

 • Een keyboard met 4 knoppen voor eenvoudige bediening
 • Prisma zoeken met AutoSearch
 • Meest stabiele vergrendeling op prisma voor maatvoeringstools
 • Op maat gemaakte iCON-bouwsoftware met gemakkelijk gebruik van volledig gerenderde modellen in IFC-formaat
 • Telescoop voor eenvoudiger richten

 

Ga digitaal

Vervang de traditionele meetmethodes door nieuwe moderne technologie die gemakkelijk in het gebruik is. Met de iCT30 kunt u afstappen van traditionele analoge uitzetmethodes, zoals tape, schietlood en draad en overstappen naar moderne digitale uitzetmethodes. Maak complexe ontwerpen gemakkelijk tot realiteit met de maatvoeringstool iCON iCT30.

Afgestemd op de bouw

Leica iCON build field software is specifiek ontworpen voor gebruik in de bouwsector. De software biedt een gestroomlijnd gebruik van volledig gerenderde modellen in IFC-formaat, waardoor de operator rechtstreeks en gemakkelijk in het veld kan werken.

Uitval minimaal

Per dag meer punten uitzetten en meten. De iCT30 is uitgerust met de beste prismavergrendeling voor uitzettools om bescherming te bieden tegen interferentie door vreemde reflecties.

Eenvoudiger richten

De geïntegreerde telescoop vereenvoudigt en versnelt daardoor uitzettaken zonder last van reflecties evenals het richten op bepaalde punten.

Prijs op aanvraag


 

Leica ICON iCR80 Robotic Total Station

Realiseer meer productie per dag, elke dag

De nieuwe bouw total station van Leica Geosystems, de Leica iCON iCR80, houdt maar één ding in het oog, de doelstellingen van de gebruiker. Zet meer punten uit per dag dankzij ATRplus, de meest robuuste automatische richt en lock technologie ter wereld. De iCR80 is vooral zeer geschikt voor gebruik op drukke locaties met veel obstructies, zoals reflecties, machines en werklui die druk bezig zijn op de bouwplaats. Uitdagende en steeds wisselende omstandigheden zijn geen beletsel.

Leica ICR80 robotic total station

 

Met de iCON iCR80 kunt u:

 • Hoofdlijnen uitzetten en smetlijnen afschrijven op funderingen
 • Volautomatisch punten uitzetten op blinde wanden voor leidingdoorvoeren of uitsparingen, nog voordat de beton wordt gestort
 • Mast- en leidinggoten uitzetten voor electra- en pijpleidingen, montagepunten en sleuven markeren
 • Volautomatische uitzetroutines voor punten op vloeren of plafonds en lijnen voor leidingdoorvoeren en sleuven in wanden.
 • Een uitgebreide reeks constructiemachines besturen, bijvoorbeeld betonstort-, asfalteer- en freesmachines, dozers, shovels, etc.

De iCON iCR80 garandeert het efficiënt uitzetten met de meest betrouwbare, eenvoudige en automatische set-up procedure, de meest vooraanstaande prisma-lock ter wereld en flexibele hantering van volledig 3D weergegeven 3D ontwerpen in het veld. Dit geavanceerde  "one man" total station levert een “alles-in-één”-oplossing voor elke applicatie – vooral voor de lastige, zodat u de werkzaamheden kunt versnellen.

De iCON iCR80 total stations zijn volledig compatibel met:

 • Leica iCON CC80 tablet met een uitgebreide versie van de aangepaste iCONstruct Build fieldsoftware
 • Leica Infinity office software en Leica ConX voor online delen van gegevens tussen office en het veld.

De iCON iCR80 heeft:

 • Snel vinden van prisma’s, dankzij de gepatenteerde PowerSearch technologie
 • Stabiele datacommunicatie met long-range Bluetooth® (tot 400m)
 • Eenvoudig overdragen van de besturing van machine naar meetstok en terug.
 • ATRplus technologie maximaliseert de mogelijkheid van het instrument om een prisma te blijven volgen, voor de hoogste uitzetsnelheid van punt tot punt
 • “Prisma’s uitsluiten” om richten op verkeerde prisma’s of valse reflecties te voorkomen
 • Snelste herstel van prismaverbindingen na onderbreking van de zichtlijn

Uitzetten van complexe ontwerpen

Het uitzetten van ingewikkelde ontwerpen is een lastige taak, die werkploegen iedere dag tegenkomen. Ingewikkelde ontwerpen moeten worden vereenvoudigd tot lijnen en rechthoeken, waardoor de uitzetpunten mogelijk niet perfect overeenkomen met het oorspronkelijke ontwerp. Met de iCON Layout Object app kunt u direct vanuit het 3D model uitzetten door een object te selecteren, bijvoorbeeld een kolom of leiding. Tik eenvoudigweg op het object in het veldboek. Hierdoor hebben veldploegen de volledige flexibiliteit om hun werkzaamheden per object te selecteren. Met de Leica iCON iCR80 bouw total station kan complexe architectuur nu eenvoudig worden gerealiseerd.

Raak nooit het prisma kwijt

De iCR80 bevat de automatisch richtende ATRplus, die op intelligente wijze en automatisch omgevingscondities detecteert, zoals licht, stof, regen en andere omstandigheden op de locatie. De nieuwe ATRplus, lock-technology versnelt het richten en volgen van richtmerken en levert nauwkeurige metingen onafhankelijk van handmatig richten of lokale omstandigheden. Zelfs bij gebruik op drukke bouwlocaties. Tijdverlies door verlies van de lock is minimaal, waardoor uitzetten significant sneller gaat.

Geautomatiseerde set up

Met de Setup Pilot app kunt u in alle vertrouwen werken met de meest betrouwbare, eenvoudige en geautomatiseerde setup routine, die bovendien geen gebruikersinteractie nodig heeft. Na succesvolle afronding wordt deze visueel gecommuniceerd, waardoor het uitzetten meteen kan starten.

Meest economische oplossing

Alle total-stations van Leica Geosystems hebben een hoge economische waarde, resulterend in de laagste TCO (Total Cost of Ownership). De robuuste instrumenten zijn betrouwbare en hebben een lange levensduur. Zij dienen u daarom vele lange jaren van zwaar gebruik onder de meest uitdagende omstandigheden. Hun hoge kwaliteitsniveau zorgt ervoor dat uw metingen betrouwbaar zijn, minimaal tijdverlies wordt geleden en uw productie in alle situaties en onder alle omstandigheden hoog blijft. Investeer in een slimmer instrument en geniet jaren lang van de gigantische voordelen.

Prijs op aanvraag


 

Leica ICON iCR70 Robotic Total Station

Hypermoderne technologie met een hoge nauwkeurigheid.

De nieuwe bouw total station van Leica Geosystems, de Leica iCON iCR70, vereenvoudigd de overstap van traditionele analoge meetmethoden naar moderne digitale technieken, zoals die zijn vereist binnen moderne CAD,BIM en MEP-processen. Daarnaast wordt de hogere productiviteit en nauwkeurigheid bereikt, zoals vereist door de bouw- en constructie-industrie. De iCR70 kan met minimale training worden gebruikt door de huidige medewerkers zonder verstoring van bestaande werkprocessen.

Leica ICR70 robotic total stations

 

Met de iCON iCR70 kunt u:

 • Hoofdlijnen uitzetten en smetlijnen afschrijven op funderingen
 • Punten uitzetten op blinde wanden voor leidingdoorvoeren of uitsparingen nog voordat beton wordt gestort
 • Mast en leidinggoot locaties voor electra- en pijpleidingen, montagepunten en sleuven markeren.
 • Volautomatische uitzetroutines voor punten op vloeren of plafonds en lijnen voor leidingdoorvoeren en sleuven in wanden.

Kortere voorbereidingstijd en sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger uitvoeren van constructietaken. Deze robot, aangepast aan uw behoeften in de bouw, is ontwikkeld voor éénmansbediening, waardoor uw productiviteit tot 80 procent hoger kan worden in vergelijking met de traditionele uitzetmethoden. De iCON iCR70 is uw beste partner voor uitzetten in de bouw. Het werk op locatie wordt eenvoudiger, u levert op tijd en onder budget. Met de waterdichte opstelprocedure kunt u erop vertrouwen dat de correct is. Dit garandeert het efficiënt uitzetten met flexibele hantering van volledig 3D weergegeven 3D ontwerpen in het veld. De iCON iCR70 is ontwikkeld om de binnen de constructie-industrie gebruikte constructie en installatieprocessen met gemak te versnellen, zodat u meer punten kunt uitzetten op een dag, elke dag.

De iCON iCR70 total stations zijn volledig compatibel met:

 • Leica iCON CC80 tablet met een uitgebreide versie van de aangepaste iCONstruct Build fieldsoftware
 • Leica Infinity office software en Leica ConX voor online delen van gegevens tussen office en het veld.

De iCON iCR70 heeft:

 • Toetsenbord met 4 toetsen voor eenvoudige bediening
 • Snel vinden van prisma dankzij de gepatenteerde SpeedSearch technologie
 • Stabiele datacommunicatie met long-range Bluetooth® (tot 400m)
 • Afgestemd op moderne BIM processen, volledig weergegeven 3D ontwerpmodellen kunnen eenvoudig worden gedeeld via ConX van de ontwerpers op kantoor met de werkploegen in het veld.

Go digital

Ruil de traditionele meetmethoden in voor de nieuwe moderne technologie, die eenvoudig in gebruik is. Met de iCON iCR70 kunt u overstappen van de traditionele analoge uitzetmethoden, zoals meetbanden, bouwplanken en draden  naar moderne digitale uitzetmethoden. Met behulp van de nieuwe bouw total station van Leica Geosystems kunt u nu snel en eenvoudig complexe ontwerpen omzetten in realiteit.

Autonomie

Verrijkte intelligente ontwerpdata kan vanuit kantoor worden overgedragen naar de werkploegen in het veld als volledig weergegeven 3D modellen. Met de Layout Objects App kunt u direct vanuit het IFCmodel uitzetten door een object te selecteren, bijvoorbeeld een kolom of leiding. Tik eenvoudigweg op het object in het veldboek. Hierdoor hebben veldploegen de volledige flexibiliteit om hun werkzaamheden per object te selecteren met eenvoudige maar krachtige filtermechanismes, ideaal voor de constructie van onder andere MEP projecten.

Geautomatiseerde set up

Met de Setup Pilot app kunt u in alle vertrouwen werken met de meest betrouwbare, eenvoudige en geautomatiseerde standplaatsbepalingroutine, die bovendien geen gebruikersinteractie nodig heeft. Na succesvolle afronding wordt deze visueel gecommuniceerd, waardoor het uitzetten meteen kan starten met de druk op een knop.

Meest economische oplossing

Alle total-stations van Leica Geosystems zijn ontworpen voor betrouwbaarheid en lange levensduur en worden onderhouden door ervaren en hoogopgeleide servicetechnici – dit alles helpt mee om een hoge restwaarde te creëren van de oorspronkelijke investering. iCR70 helpt u bij de productie van meer winstgevende projecten, door tijd te besparen, operationele kosten te verlagen en fouten te elimineren.

Prijs op aanvraag


 

Back to Top