Uw full-service partner voor digitale maatvoering

Leica Builder 300

Leica ICON iCB70 handmatige total station voor de bouw

Meest efficiënte, handmatige total station voor de bouw met geïntegreerd 4G-modem

Met het Leica iCON iCB70 handmatige total station voor de bouw kunt u meer punten per dag uitzetten in uw bouwproject met metingen zonder prisma of reflector. Met de iCB70, met mobiele data, kunt u bouwgegevens rechtstreeks verzenden tussen het kantoor en het werktuig, waardoor de voortgang en plannen van uw project constant actueel zijn en u ervoor zorgt dat u geen wijzigingen in het ontwerp mist. De iCB70, die de overgang faciliteert van conventionele analoge uitzetmethodes naar moderne digitale workflows, helpt u de productiviteit en nauwkeurigheid te bereiken die nodig is in de bouwbranche.

MMet de iCON iCB70 kunnen gebruikers het volgende:

 • Strakke projecttoleranties aanhouden door naar een prisma te meten
 • Punten en lijnen snel en nauwkeurig uitzetten, zelfs op complexe structuren
 • Verticale controles uitvoeren op bekisting en structuren
 • Snelle en nauwkeurige as-built-metingen afronden
 • Volumeberekeningen rechtstreeks op locatie rapporteren
 • Werken met digitale ontwerpgegevens, waaronder volledig weergegeven modellen in IFC-formaat
 • Bouwgegevens rechtstreeks naar en vanaf het toestel verzenden

De Leica iCON iCB70 handmatige total station voor de bouw, dat is uitgerust met het voor de bouw op maat gemaakte en gebruiksvriendelijke softwareplatform iCON build, garandeert efficiënte uitzet- en as-built-taken. Vergeet papieren plannen, meetband, schietlood en krijtlijnen die foutgevoelige uitzettaken op uw bouwlocatie veroorzaken. De nieuwe handmatige total stations voor de bouw van Leica Geosystems ondersteunen u in uw aanpak van uitzetten zonder meetband en draden.

De iCON iCB70 biedt het volgende:

 • iiCON build met ‘build plus’ software aan boord
 • 5 inch kleuren touchscreen en volledig numeriek toetsenbord
 • FineFocus telescoop om eenvoudig op een gedefinieerd doel te richten
 • Een hoeknauwkeurigheid van 1", 2" en 5"
 • Metingen zonder reflector en prisma
 • Bluetooth en WLAN Mobiele data (GSM / GPRS / UMTS / LTE) als optie
 • IP66-rating

LGS iCB70

 

Ga digitaal

Kies voor de aanpak van constructiemetingen zonder meetband en draden. Schakel van traditionele analoge meetmethoden naar moderne digitale technieken om gegevens vast te leggen. Zorg ervoor dat u efficiënter bent door af te stappen van foutgevoelige en tijdrovende uitzetmethoden met behulp van meetband en draden.

Mobiele dataoverdracht

De iCB70 biedt een geïntegreerd 4G-modem waarmee u rechtstreeks mobiele data kunt verzenden tussen het werktuig en het kantoor. Dit zorgt ervoor dat de veldploeg met de nieuwste ontwerpgegevens werkt en as-built-gegevens worden onmiddellijk naar kantoor verzonden om verder te verwerken.

Gebruiksgemak

De handmatige total stations voor de bouw van Leica iCON zijn eenvoudig te leren en gemakkelijk onder de knie te krijgen. Met een minimale training zijn al uw werknemers efficiënter en pofiteren ze van digitale bouwworkflows, zodat projecten op tijd en binnen budget worden voltooid.

Leica iCON field

De op maat gemaakte bouwsoftware Leica iCON wordt uitgevoerd op de volledige iCON productfamilie van Leica Geosystems. Profiteer van de intuïtieve gebruikersinterface van Leica iCON op handmatige en gerobotiseerde total stations, GNSS-antennes en controllers.

Prijs op aanvraag


 

Leica ICON iCB50 handmatige total station voor de bouw

De aanpak zonder meetbanden en draden voor meetwerkzaamheden op de bouwplaats

De nieuwe handmatige total station voor de bouw van Leica Geosystems, de Leica iCON iCB50, vereenvoudigt uw eerste stap van conventionele analoge uitzetmethodes naar moderne digitale technieken die nodig zijn voor moderne BIM-processen. De gebruiksvriendelijke iCB50 en specifiek is ontwikkeld voor toepassingen in de bouwbranche, kan worden gebruikt met een minimale training van de bestaand personeel, waardoor u klaar bent voor maatvoering zonder meetbanden en draden..

Met de iCON iCB50 kunnen gebruikers het volgende:

 • Punten en lijnen snel en nauwkeurig uitzetten
 • Gemakkelijk complexe structuren uitzetten
 • Snel verticale controles uitvoeren op bekisting en structuren
 • Snelle en nauwkeurige as-built-metingen afronden
 • Werken met digitale ontwerpgegevens, waaronder volledig weergegeven modellen in IFC-formaat

Rechtstreeks met de digitale ontwerpgegevens aan boord van het toestel werken zodat de operator zijn werkzaamheden sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger kan voorbereiden en uitvoeren. Profiteren van eenvoudiger uitzetten en as-built meten op de bouwplaats en de mogelijkheid om sneller te reageren op wijzigingen en updates in het ontwerp.

De iCON iCB50 is uitgerust met:

 • iCON Build software aan boord
 • 5 inch kleuren touchscreen en volledig numeriek toetsenbord
 • FineFocus telescoop om eenvoudig op een gedefinieerd doel te richten
 • Een hoeknauwkeurigheid van 2" en 5"
 • Reflectorloze metingen
 • Bluetooth IP66-rating

LGS iCB50

 

Ga digitaal

Kies voor de aanpak van constructiemetingen zonder meetband en draden. Schakel van conventionele analoge meetmethoden naar moderne digitale uitzettechnieken. Zorg ervoor dat u efficiënter bent door af te stappen van foutgevoelige en tijdrovende uitzetmethoden met behulp van meetband en draden.

Gebruiksgemak

De handmatige total stations voor de bouw van Leica iCON zijn eenvoudig te leren en gemakkelijk onder de knie te krijgen. Met een minimale training zijn al uw werknemers efficiënter en pofiteren ze van digitale bouwworkflows, zodat projecten op tijd en binnen budget worden voltooid.

Verhoog de productiviteit

Conventionele, handmatige uitzetmethodes voor de bouw met hulpmiddelen zoals meetband en draden, schietlood, waterpassen of linealen zijn tijdrovend en gevoelig voor fouten. In geval van wijzigingen in het ontwerp wordt de inspanning zelfs verdubbeld. De overgang naar moderne digitale uitzetmethodes met de handmatige total stations voor de bouw van iCON besparen u tijd en geld en verhogen de veiligheid op locatie.

Leica iCON field

De op maat gemaakte bouwsoftware Leica iCON wordt uitgevoerd op de volledige iCON productfamilie van Leica Geosystems. Profiteer van de intuïtieve gebruikersinterface van Leica iCON op handmatige en gerobotiseerde total stations, GNSS-antennes en controllers.

Prijs op aanvraag


 

Leica iCON builder 60 handbediend total station

De perfecte handmatige total station voor (contactloos) inmeten en uitzetten in de bouw

Maatvoeren ging nog nooit zo professioneel als met de Leica iCON builder 60 handmatige total station. De intuïtieve gebruikersinterface gekoppeld aan een handmatig total station van de hoogste kwaliteit past zich perfect aan elke klus op locatie aan. U maatvoert snel en gemakkelijk dankzij de eenvoudige en duidelijke applicaties.

Het iCON builder 60 total station is speciaal afgestemd op de bouw en biedt toegang tot de wereld van Leica Geosystems' intelligente CONstruction (iCON)-oplossingen.

Leica iCON builder 60

 

iCON builder 60 wordt geleverd met:

 • Leica iCON build - toonaangevende uitzet-software
 • Eersteklas meettechnologie
 • Hoog rendement op uw investering - ontdek het zelf, klik hier

Alle benodigde functies zijn aanwezig

iCON builder 60 kan op veel verschillende manieren voor allerlei werkzaamheden worden gebruikt, bijvoorbeeld als éénmans station voor controlemetingen zoals bepalen van de vrije ruimte, verticaliteit of spanmaten. Sluit eenvoudig een tablet-computer via de interne Bluetooth aan en profiteer direct van een groter scherm.

Intuïtieve software

De gebruikersinterface is gemakkelijk te begrijpen en biedt u een grafisch kaartoverzicht voor snelle navigatie en punt/lijn-selectie. iCON builder 60 bespaart tijd door korte en duidelijke bedieningsprocedures. Behaal snel resultaten en bespaar tijd, versnel uw maatvoering op locatie.

Prijs op aanvraag


 

Leica Builder - een simpel, intuïtief en toch innovatief meetgereedschap

Ontworpen om de workflow te versnellen

Met de Leica Builder serie total stations heeft Leica Geosystems een perfect op maat gemaakte tool ontworpen voor iedereen die zowel een eenvoudige, intuïtieve maar ook innovatieve en krachtige tool nodig heeft voor metingen op of rondom de bouwplaats. Van eenvoudige taken tot dagelijks professioneel gebruik biedt de Builder een schaalbare productfamilie, die aan de behoeften bij bijna alle bouwklussen voldoet.

Leica Builder Series

 

Met de Builder total stations profiteert u van:

 • Een productfamilie die de meeste bouwtaken dekt, en daarmee de effectiviteit van de dagelijkse workflow verbetert
 • Een constructietool die door iedereen kan worden gebruikt, ongeacht zijn/haar beroep
 • Een partner op de bouwplaats die de belofte van verhoogde productiviteit, betrouwbaarheid en uitstekende kwaliteit waarmaakt

Ontworpen om bouwtoepassingen gemakkelijk af te ronden

Met zijn ongeëvenaard gebruiksvriendelijke besturingsconcept is de Builder speciaal ontworpen om aan de behoeften te voldoen van iedereen die op bouwplaatsen werkt. Aannemers, tuiniers, timmermannen en veel andere professionals kunnen hun werkzaamheden probleemloos, nauwkeurig en veel sneller uitvoeren dan ooit tevoren. De onboard software, Leica PowerSite, levert een simpele, heldere en intuïtieve grafische gebruikersinterface. De gebruiker hoeft slechts een stap-voor-stap beschrijving in het display te volgen om bouwplanken op te zetten, allerlei uitzetwerk uit te voeren, volumes te berekenen, as-builts te controleren, hoogtes over te dragen en nog veel meer taken. De Builder is robuust en kan tegen wind, water en modder.

5 modellen om uit te kiezen

Het basismodel Leica Builder 100 is een theodoliet voor horizontale en verticale hoekmetingen. De opeenvolgende modellen builder 200, 300, 400 en 500 zijn total stations met:

 • Mogelijkheden voor reflectorloze en/of prisma-metingen
 • Gegevensopslag per USB-memory-stick
 • Draadloze communicatie en veel meer

Alle instrumenten zijn uitgerust met diefstalbeveiliging en ondersteunen veel verschillende talen waarvan drie tegelijkertijd in het geheugen aanwezig kunnen zijn en waartussen met een druk op de knop gewisseld kan worden. De Builder wordt verpakt in een handige transportkoffer geleverd met een set accessoires, zodat je er direct mee aan de slag kan.

Builder 500 - Veelzijdigheid ontmoet efficiëntie

Het vlaggenschip van de Builder-serie total stations, wordt geleverd met alle functies die in de Builder-series zitten inbegrepen, plus de volgende:

 • Draadloze communicatie via Bluetooth
 • Volledige laser-afstandsmetingen tot 250 m / 820 ft
 • Met 1,5 mm nauwkeurigheid op 100 meter is het apparaat geschikt voor alle werkzaamheden die worden uitgevoerd op de bouwplaats

Builder 400 - Als prestaties echt belangrijk zijn

Met een uitbreidbaar werkbereik voor prisma's tot 500 m / 1600 ft (optioneel zelfs tot 3.500 m/2,2 mi), een volledig alfanumeriek toetsenbord voor snelle invoer / opnieuw oproepen van puntnummers (net als bij de mobiele telefoon), lasermetingen op de korte afstand met 15 m / 50 ft voor snelle as-builts van onbereikbare punten en een gigantisch geheugen van 50.000 punten, is de builder 400 de beste in zijn klasse.

Builder 300 - digitaliseert uw bouwplan

Roep plangegevens op, sla punten op en elimineer zo lees- en schrijffouten. Gegevensuitwisseling via USB-sticks van industriële kwaliteit vereenvoudigt de verwerking van gegevens. De directe DXF-download functie, tracking modus, setup-anywhere-functie, optionele volumeberekeningen en laser-afstandsmetingen tot 120 m / 400 ft maken van de Builder 300 een echt werkpaard.

Builder 200 - als meetbanden tot het verleden behoren

De traditionele maatvoering vraagt om veel tussenstappen en bewerkingen. De builder 200 reduceert deze stappen en voegt voordelen toe door het aantal instellingen te verminderen en biedt laser-ondersteunde maatvoering tot 80 m / 260 ft. De seriële interface biedt de mogelijkheid om met apparaten/programma's van externe partijen te verbinden en om drie talen in te laden.

Builder 100 - Als je moet kunnen bouwen op hoeken en uitlijningen

Met een laserlood voor simpel en snel opstellen boven een stramien, twee-assige compensatie voor nauwkeurig werken, ongelimiteerde fijnafstelbediening, hoorbare aanduiding voor hoeken van 90°, grafische hulp voor inspelen van de waterpas voor snel en gemakkelijk opstellen en IP55-rating is de builder 100 een uitstekende theodoliet.

Prijs op aanvraag


 

Back to Top